Nieuws Agenten ruiken onraad in hun eigen dienstvoertuig

Agenten ruiken onraad in hun eigen dienstvoertuig

Gepubliceerd op: 20 december 2014

De brandweer van Heerenveen kreeg vrijdagavond rond 22:00 uur een niet alledaagse melding. Zij werden door de meldkamer gealarmeerd voor een probleem met een politiewagen aan de Willem de Zwijgerlaan in Heerenveen.

Twee agenten die met hun dienstvoertuig aan het rijden waren roken onraad. Een smerige lucht in hun dienstvoertuig die zij niet herkenden. Na een kort onderzoek bleek een accu onder de achterbank op knappen stond. “De accu stond helemaal bol en maakte een sissend geluid” verklaard een van de agenten.

De brandweer had een flinke kluif aan de accu. Doordat de accu was uitgezet kon de beugel waar hij in zit niet meer los. Tevens is het niet gebruikelijk dat een accu onder de achterbank van een voertuig zit. Bij politiewagens is dit nodig vanwege de grote hoeveelheid elektrische apparatuur van het voertuig. Brandweerlieden hebben met bescherming van ademlucht de beugel losgeknipt en vervolgens de accu voorzichtig verwijderd uit het voertuig. Na een uur zat de klus erop. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de accu veilig gesteld en afgevoerd.

Foto's: Dennis Stoelwinder



Mail de redactie


Instagram