Nieuws Ambulancedienst overweldigd door schenkingen troostberen

Ambulancedienst overweldigd door schenkingen troostberen

Gepubliceerd op: 16 april 2015

De ambulancedienst Zuid-Holland Zuid deed enkele weken geleden een oproep: zij waren door hun voorraad troostberen heen. Via Social Media werd om sponsoren gevraagd. De reacties waren overweldigend: vele regionale bedrijven hebben enkele 'Goodbears' gedoneerd. Een troostbeer biedt de jongste patiëntjes van de ambulancedienst troost wanneer er iets naars is gebeurd.

"Totaal verbluft"

Het duurde niet lang voor de ambulancedienst overspoeld werd met donaties voor nieuwe troostberen. Coördinator Jacco van Wingerden zegt totaal verbluft te zijn door het groot aantal reacties op de oproep. In totaal zijn er 1080 nieuwe troostberen geschonken door 15 sponsoren. Deze zullen worden verdeeld over de ambulanceposten in Dordrecht, Zwijndrecht, Klaaswaal, Papendrecht en Meerkerk. Naar verwachting is de ambulancedienst de komende drie jaar voorzien van voldoende troostberen.

Troostbeer

De Troostbeer, ook wel GoodBears genoemd, wordt bij een incident of medische situatie aan kinderen gegeven ter afleiding. “Kinderen zijn kwetsbaar en dienen op een speciale manier te worden behandeld. Een GoodBear is een goed middel gebleken om troost te bieden en voor afleiding te zorgen” aldus directeur Hans Janssen van de ambulancedienst Zuid-Holland zuid.

Hulpverleners

Niet alleen de ambulancedienst heeft de troostberen aan boord. Ook de Brandweer en Politie hebben de beertjes bij zich om aan kinderen te geven. Het idee komt uit de verenigde staten en is zeer succesvol gebleken. De troostberen komen van de Stichting Good Bears Nederland. "Onze stichting heeft als doel het schenken van Goodbears (troostberen) aan kinderen (jong en oud) die liefde, troost en geborgenheid nodig hebben nadat ze iets naars hebben meegemaakt."



Mail de redactie


Instagram