Nieuws App waarschuwt voor naderende ambulance

App waarschuwt voor naderende ambulance

Gepubliceerd op: 29 maart 2014

Ongeveer 50 ambulances in Friesland en Drenthe zijn de afgelopen weken uitgerust met een nieuw apparaat. Met dit apparaat kunnen weggebruikers die een speciale app op hun smartphone hebben, gewaarschuwd worden voor een naderende ambulance. UMCG Ambulancezorg in Drenthe is nauw betrokken geweest bij deze nieuwe ontwikkeling.

App Sireneradar
De sireneradar app waarschuwt weggebruikers wanneer een ambulance met spoed aan komt rijden. Daarbij horen ze in gesproken woord vanuit welke richting de ambulance komt. Zo kan de weggebruiker beter reageren en hoeft niet op de telefoon te kijken. Ook wordt de rijrichting via spraak en beeldscherm gemeld aan de automobilist. Komt hij mij tegemoet, of juist achterop, of van links of van rechts? Sireneradar vertelt het direct.

Direct bereik van twee miljoen gebruikers
Naast de eigen app is ook de populaire verkeersinformatie app Flistmeister uitgevoerd met de sireneradar. In ons land hebben inmiddels meer dan twee miljoen weggebruikers deze app voor verkeersinformatie en snelheidscontroles op hun smartphone geïnstalleerd. Zij ontvangen vanaf vrijdag 28 maart via de eerstvolgende update van Flitsmeister ook automatisch Sireneradar.

De app van Sireneradar is sinds vrijdag 28 maart te downloaden via de Android Market, de app in de Apple Store is naar verwachting binnen enkele dagen ook beschikbaar. Vanaf vrijdag 28 maart wordt Sireneradar via een update ook automatisch geïntegreerd in de app van het verkeersinformatiesysteem Flitsmeister.

Foto's: Martin Druppers 112Groningen.nl



Mail de redactie


Instagram