Nieuws Defensie legt laatste hand aan CBRN oefenlocatie

Defensie legt laatste hand aan CBRN oefenlocatie

Gepubliceerd op: 02 oktober 2014

Met de komst van enkele metrostellen is de laatste hand gelegd aan de CBRN oefenfaciliteit bij het Nationaal Trainingscentrum (NTC) op de Brederodekazerne in Vught.

Defensie zette in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie het NTC op. Na de officiële opening eind november 2014, traint Defensie er samen met haar civiele partners CBRN-scenario’s. Op het trainingsterrein van het NTC is een compleet metrostation en een winkelstraat nagebouwd. Chemisch, biologisch, radiologies en nucleaire incidenten kunnen daardoor zo realistich mogelijk worden geoefend.

Samenwerking Brandweer en Politie
"Samen met onder andere zorgpartners, politie en brandweer kunnen we hier binnenkort uiterst realistisch trainen. We komen steeds dichterbij de openingsdag. Het oefenterrein begint steeds meer vorm te krijgen en dat ziet er indrukwekkend uit", aldus commandant NTC luitenant-kolonel Arnoud Schoonderbeek.

Door het NTC ontstaat er een intensieve samenwerking tussen civiele partijen en Defensie op het gebied van de bestrijding van CBRN-rampen en ongevallen.

Bron: Defensie



Mail de redactie


Instagram