Nieuws Grote heidebrand Park De Hoge Veluwe in Hoenderloo

Grote heidebrand Park De Hoge Veluwe in Hoenderloo

Gepubliceerd op: 20 april 2014

In Nationale Park De Hoge Veluwe in het gelderse Hoenderloo ontstond zondagochtend een grote heidebrand. Volgends de laatste berichten zijn er 150 brandweerlieden en ongeveer 20 brandweervoertuigen ingezet om de brand onder controle te krijgen. De brand ontstond rond 8.40 uur en heeft tot op heden 10 hectare verwoest. Het gehele natuurgebied zou uit ongeveer 5400 hectare bestaan.

Defensie zet helikopters in
Onlangs heeft defensie geoefend in het bestrijden van een natuurbrand met behulp van Cougars en Chinook helikopters. Dat deze oefening niet voor niets is geweest blijkt vandaag. Ook in Hoenderloo zet defensie helikopters in die met behulp van bambi-buckets water over het natuurgebied loslaten.

Brandweerwagen vat vlam
Een brandweerwagen van brandweer Ede kwam vast te zitten. Als gevolg daarvan ontstond er brand aan de onderkant van de wagen. Brandweermensen wisten te voorkomen dat het voertuig afbrandde, wel raakte het zwaar beschadigd.

Advies politie: kom niet naar Hoenderloo
De politie heeft al vroeg opgeroepen om niet naar het natuurgebied toe te komen. Het is al zeer druk door een fietsevenement en er waren nog ruim 1500 mensen in het gebied aanwezig. Deze mensen zijn door de hulpdiensten uit het gebied gehaald, voor hun eigen veiligheid.



Archieffoto Defensie



Mail de redactie


Instagram