Nieuws Help de brandweer: maak brandkranen sneeuwvrij

Help de brandweer: maak brandkranen sneeuwvrij

Gepubliceerd op: 27 december 2014

Enkele delen van ons land zijn vandaag bedekt onder een dun laagje sneeuw. Dit betekend sneeuwpret, drukte in het verkeer en mooie landschapsfoto’s. Maar door het winterweer zijn ook veel brandkranen ondergesneeuwd. Dit is lastig voor de brandweer als zij snel moeten handelen in geval van nood.

Maar u kunt de brandweer een handje helpen door de brandkranen in uw eigen straat sneeuw en ijsvrij te maken. Zo kan de brandweer sneller handelen als er in uw straat brand uit breekt. Dit is in het belang van de brandweer, maar ook in uw eigen en in het belang van uw buren!

Hoe kan ik een brandkraan vinden?
De locatie van een brandkraan staat op verschillende wijzen aangegeven. Op onderstaande afbeeldingen ziet u twee van de meest voorkomende bordjes om een brandkraan aan te duiden. Op het rode bordje, of het bordje met een B, staat aangegeven waar de brandkraan ligt. Vanaf het bordje 7 meter naar voren en 1 meter naar rechts. Bij het rechter bordje is het 6 stappen naar voren en 4 naar rechts.

Ook komt het voor dat een dergelijk bordje op een paaltje staat. Indien er geen getallen op het bordje staan aangegeven ligt de brandkraan er recht voor.

De brandkraan zelf ziet u op onderstaande afbeelding. Op het deksel staat 'brandkraan'.



Mail de redactie


Instagram