Nieuws Inkoopmedewerkers Politie buiten dienst gesteld

Inkoopmedewerkers Politie buiten dienst gesteld

Gepubliceerd op: 14 oktober 2014

De Politie stelt per direct vijf medewerkers buiten dienst die werkzaam zijn of zijn geweest op het gebied van de inkoop. Dit heeft korpschef Gerard Bouman besloten op basis van nieuwe informatie en afwegingen met betrekking tot de aanbestedingen.

Bouman komt tot dit ingrijpende besluit, omdat recente informatie heeft geleid tot een nadere afweging. Daarbij is zorgvuldig gekeken naar zowel de persoonlijke belangen van de betrokkenen als het organisatorische belang van de snelle invoering van een goed functionerend stelsel van inkoop en aanbesteding. Bouman: ‘Als consequentie hiervan is besloten tot het schorsen van vijf collega’s. Het gaat om de directeur Facility Management, een collega van de Eenheid Amsterdam en drie medewerkers van het Politiedienstencentrum. Drie van de vijf zijn eerder al ontheven van hun taken op het gebied van de inkoop.’

Speculaties
Bouman: ‘Door de lange duur van het Rijksrechercheonderzoek, naar aanleiding van de aanbesteding politievoertuigen, ontstaan er veel speculaties. Ik zie het als mijn plicht om zo transparant mogelijk te zijn.’ Als de politie signalen ontvangt dat aanbestedingen niet volgens de regels verlopen, dan is dat altijd een reden om een en ander nog eens zorgvuldig tegen het licht te houden. Om te zien of er toch niet ergens fouten in zijn geslopen. ‘Want professionaliteit, integriteit en de betrouwbaarheid van de politie mogen nooit ter discussie staan’, stelt Bouman.



Mail de redactie


Instagram