Nieuws Laatste politieregio voorzien van nieuwe uniform

Laatste politieregio voorzien van nieuwe uniform

Gepubliceerd op: 08 december 2014

De politie is vandaag in Noord-Nederland gestart met het uitdelen van de nieuwe uniformen. Hiermee wordt de laatste regio voorzien van het nieuwe uniform. Het nieuwe uniform is bestemd voor de politiemensen op straat. Dit operationele uniform is praktisch, comfortabel en past beter bij het afwisselende werk van de politie dan het meer formele, huidige uniform. In de komende weken zullen ongeveer 2500 agenten het uniform ontvangen.

Straatbeeld
Het straatbeeld zal ook in het noorden van ons land flink veranderen. Het formele uniform met blauw en wit maakt plaats voor een modern pak in blauw met opvallende, felgele strepen. Het bestaat uit een worker, een polo, een jack, hoge schoenen, een cap en een veiligheidsvest.

Zorgvuldig ontwikkeld
De nieuwe kleding is zorgvuldig ontwikkeld waarbij in een vroeg stadium politiemensen zijn betrokken. Het ontwerp is ook voorgelegd aan vijftienhonderd burgers. Korpschef Bouman: "zij waren zeer positief en gaven aan dat het nieuwe uniform meer gezag uitstraalde dan het huidige." Vervolgens zijn de diverse kledingstukken en materialen aan praktijk- en kwaliteitstesten blootgesteld.

Foto's: Sicco Riedstra



Mail de redactie


Instagram