Nieuws Politie lost schot bij aanhouding in Rotterdam

Politie lost schot bij aanhouding in Rotterdam

Gepubliceerd op: 26 februari 2015

Een 24-jarige man  die donderdagmiddag een auto wegnam vanaf het politieterrein aan de Veiligweg kreeg direct de politie achter zich aan. Na een achtervolging door Rotterdam-Noord werd de man op de Zaagmolenstraat klemgereden en aangehouden.

De auto was weggenomen van een terrein waar alle door de politie in beslag genomen voertuigen staan. Toen de poort van het terrein open ging voor een postbezorger zag de man, die al eerder het terrein op was geslopen, kans om met de auto weg te rijden. Medewerkers van de takeldienst zagen dit en stuurden direct een bericht voor alle wagens uit.

Op het Schieplein zagen agenten de auto rijden. De verdachte zag de politie ook en ging er direct met hoge snelheid vandoor. De verdachte reed snel en wild door diverse straatjes in Rotterdam-Noord. In een poging hem te stoppen, blokkeerden agenten op de Gordelweg met hun politiebusje de weg. De verdachte ramde het busje en reed verder. De agenten waren niet gewond, het busje is waarschijnlijk total-loss.

Waarschuwingsschoten
Op de kruising van de Zaagmolenstraat met de Vletstraat reden agentende verdachte klem. Met behulp van een BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachte wordt de man aangehouden. Omdat de verdachte niet reageerde op de instructies zijn tijdens de achtervolging en aanhouding gerichte en waarschuwingsschoten gelost. De verdachte is een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Foto's: ASmedia



Mail de redactie


Instagram