Nieuws Zeer grote brand Grip 1 bij winkelcentrum in Zwijndrecht

Zeer grote brand Grip 1 bij winkelcentrum in Zwijndrecht

Gepubliceerd op: 03 mei 2014

In winkelcentrum Noord aan het Hoveniersplein in Zwijndrecht (Zuid-Holland zuid) brak in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei brand uit. De brand ontstond aan de achterzijde van het complex, volgens de eerste melding in een afvalcontainer. De brandweer heeft snel opgeschaald naar zeer grote brand en Grip 1 gemaakt.

Woningen ontruimd
De brandweer heeft de woningen boven het winkelcentrum ontruimd. De woningen liepen direct gevaar vanwege de hevige ontwikkeling van de brand. Daarnaast staat de rook in de richting van deze woningen. Daardoor was het voor de hulpverleners lastig om de woningen te ontruimen. Alleen brandweermensen met ademlucht konden dit doen.

Geen slachtoffers
Bij het ontstaan van de brand waren geen mensen in de winkels aanwezig. Ook raakten er geen bewoners gewond. Wel kwam uit voorzorg een ambulance ter plaatse. Dit is standaard bij een brand van deze omvang, ook vanwege de veiligheid van de ingezette hulpverleners.

Opvang voor bewoners
De bewoners van de flat boven het winkelcentrum zijn opgevangen in evenementenlocatie Festino. Volgens de huidige berichtgeving zou het om 36 ontruimde woningen gaan. Daarna zijn nog 12 woningen van een aangrenzende flat ontruimd.

Brand breidt zich uit
Omstreeks 4:30 uur werd duidelijk dat de brand zich snel uitbreid richting de flatwoningen. De brandweer doet zijn best om over- en doorslag te voorkomen.

Opschaling naar Grip 2
Om 5:05 uur hebben de hulpdiensten opgeschaald naar grip 2. De brand lijkt op dat moment niet verder uit te breiden. De opschaling is vanwege het ontruimen van alle aangrenzende woningen.


Onderstaande foto's zijn van het begin van de brand, net na de eerste melding

Onderstaande foto's: Pieter de Kreij



Mail de redactie


Instagram