Nieuws Nationale Beeldbank Agent veroordeeld voor poging doodslag op vluchtende automobilist

Agent veroordeeld voor poging doodslag op vluchtende automobilist

Gepubliceerd op: 05 oktober 2016

Het gerechtshof in Den Haag heeft maandag een 39-jarige agent veroordeeld voor het plegen van poging tot doodslag op een voortvluchtige bestuurder van een auto. Het Haagse hof heeft de verdachte in hoger beroep een gevangenisstraf opgelegd van een maand en een taakstraf van 240 uur. Deze straf komt overeen met de door de rechtbank in eerste aanleg opgelegde straf.

Tijdens een alcoholcontrole was gebleken dat de bestuurder onder invloed was. Hem werd te kennen gegeven dat hij niet meer mocht rijden en dat hij moest uitstappen. Toen hij toch weg reed, heeft de verdachte met zijn dienstpistool driemaal geschoten. De bestuurder heeft hierdoor onder meer een dwarslaesie opgelopen.

Zowel het openbaar ministerie als de verdediging hebben bepleit dat er sprake is van strafuitsluitingsgronden en dat de verdachte daarom dient te worden ontslagen van alle rechtsvervolging. Het hof heeft deze beroepen verworpen en geoordeeld dat sprake is van een strafbaar feit en een strafbare verdachte.Mail de redactie


Instagram