Nieuws Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond binnenkort verder onder één eigenaar

Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond binnenkort verder onder één eigenaar

Gepubliceerd op: 29 april 2019

De Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond gaat binnenkort hoogstwaarschijnlijk verder onder één eigenaar. Het doel hiervan is om personeel efficienter te kunnen inzetten waardoor er meer ambulances beschikbaar zijn. In eerder rapport kwam naar buiten dat door een ingewikkelde organisatie met twee eigenaren ambulances onnodig stilstaan.

Met het plan is het de bedoeling dat de BIOS Groep zijn activiteiten in de ambulancezorg gaat overhevelen naar de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond waar ook de brandweer onder valt. Doordat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond volledig verantwoordelijk wordt voor de ambulancezorg kan personeel veel beter worden ingepland, er zijn dan geen verschillende werkroosters meer. Door de betere planning staan minder ambulances onnodig stil.

Met de fusie worden bijna 130 medewerkers en dertig ambulances overgenomen door de Veiligheidsregio. De Veiligheidsregio krijgt dan ook de mogelijkheid de ambulanceposten beter te verdelen over de regio. Hierdoor moeten de aanrijtijden met name op de buitengebieden verkort worden. In het rapport vorig jaar kwam naar buiten dat de aanrijtijden van de Rotterdamse ambulances op bepaalde plekken lang niet werden gehaald. Ook was er niet tijdig ingesprongen op personeel wat de ambulancezorg verliet.

Als alles meezit moet de fusie voor de zomer rond zijn. Eerst moeten alle regioburgemeesters de plannen nog voorleggen aan hun gemeenteraad. Zodra zij akkoord zijn zal de fusie in gang worden gezet. Voor de fusie is wel geld nodig, de Veiligheidsregio heeft aangegeven hiervoor garant te staan. Ook zal in de toekomst de Veiligheidsregio volledig financieel verantwoordelijk worden.Mail de redactie


Instagram