Nieuws App voor juiste dosering kindermedicatie ontwikkeld

App voor juiste dosering kindermedicatie ontwikkeld

Gepubliceerd op: 30 januari 2016

Speciaal voor ambulanceverpleegkundigen heeft de ambulancedienst Groningen een kindermedicatie app ontwikkeld. Deze app is een digitale variant van de verschillende prikboeken die gebruik worden. De app is voor iedereen beschikbaar.

Met behulp van deze app is het voor de verpleegkundige eenvoudiger geworden om de juiste dosering van medicijnen voor kinderen te bepalen. Voor volwassenen staat vaak een vaste dosering, bij kinderen is dit afhankelijk van de leeftijd en het lichaamsgewicht en moet dus altijd worden berekend. De leeftijd of gewicht van het kind bepaalt hiermee de medicatiedosis.

Zonder deze app moet de ambulancemedewerker zelf de dosering berekenen, gebaseerd op de voorgeschreven dosering en verdunning. Omdat deze berekeningen in stressvolle situaties worden gemaakt, heeft Ambulancezorg Groningen het initiatief genomen deze berekeningen te digitaliseren. De ambulancemedewerker kan op deze manier zijn volledige aandacht op de patiënt kan richten. De app is gebaseerd op het Landelijk Protocol Ambulancezorg (LPA) en kan worden gebruikt door alle ambulancemedewerkers in Nederland.

De app is te downloaden voor:Mail de redactie


Instagram