Nieuws Campagne "De mensen van de ambulance" verlengt

Campagne "De mensen van de ambulance" verlengt

Gepubliceerd op: 07 april 2016

De publiekscampagne "De mensen van de ambulance" zou vandaag eigenlijk worden afgesloten. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft echter zeer recentelijk besloten om de subsidie voor de campagne te verlengen tot medio 2017. Dit werd donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens de slotbijeenkomst van de tweedaagse ambulance vakbeurs en challenge in Harderwijk. Deze twee dagen werden georganiseerd door V&VN Ambulancezorg, de Academie voor Ambulancezorg, en AZN.

Ambulancewedstrijden

De tweede dag stond in het teken van de ambulancewedstrijden (Challenge). Zestien ambulanceteams bestaande uit zes personen speelden verschillende scenario's. De teams werden nauwlettend in de gaten gehouden en beoordeeld. Het team uit Flevoland werd als beste beoordeeld en won de wedstrijden.

Boek "De mensen van de ambulance"

Tijdens de slotbijeenkomst werd ook het nieuwe boek van de mensen van de ambulance gepresenteerd. In het boek staan verschillende verhalen uit de praktijk van ambulancemedewerkers. Van zware ongevallen tot aangrijpende 112-gesprekken en van heftige reanimaties tot hartverwarmende patiënten. Het boek is geschreven door Mariette Middelbeek en kost 15 euro.

Meer informatie over de campagne is te vinden op www.demensenvandeambulance.nlMail de redactie


Instagram