Nieuws Drie agenten raken gewond bij aanhouding 14-jarige jongen

Drie agenten raken gewond bij aanhouding 14-jarige jongen

Gepubliceerd op: 01 juni 2017

Drie politieagenten zijn donderdagmiddag gewond geraakt toen zij een 14-jarige jongen wilden aanhouden in Hillegom. De jongen werd aangehouden nadat hij twee vrouwelijke agenten beledigde en bedreigde.

De twee agentes wilden de jongen rond 15:15 uur controleren toen hij zonder helm op een brommer over de Van den Endelaan in Hillegom reed. Bij het zien van de politie, keerde hij echter om en reed de andere kant op. De agenten liepen vervolgens naar hem toe om hem aan te spreken. Al tijdens het gesprek werkte de jongen niet mee en begon de agenten te beledigen en te bedreigen. De twee agentes vertelden de verdachte daarop dat hij was aangehouden en wilden hem meenemen naar de politieauto.

De jongen begon zich heftig te verzetten en weigerde iedere medewerking. Tijdens de worsteling die daarop volgde, raakte beide agentes lichtgewond. Een van hen werd door de verdachte tot drie keer toe in het gezicht geschopt. Een tweede politie-eenheid kwam ter plaatse, ook een van deze agenten raakte lichtgewond. De jongen kon uiteindelijk onder controle worden gebracht en is naar het politiebureau in Leiden vervoerd, waar hij op dit momenten nog vast zit. Hij raakte zelf niet gewond.

Het is ongekend dat een 14-jarige zich zodanig verzet dat hij tijdens zijn aanhouding drie volwassenen verwondt. De twee vrouwelijke collega's hebben zich in het ziekenhuis laten onderzoeken en hebben daarna hun dienst kunnen vervolgen. Alle drie de agenten zullen aangifte doen van mishandeling, aldus de dienstdoende officier van dienst van de politie

 Mail de redactie


Instagram