Nieuws Nationale Beeldbank Hartstichting maakt kans op Transparant Prijs

Hartstichting maakt kans op Transparant Prijs

Gepubliceerd op: 23 augustus 2016

‘Nederland één 6-Minutenzone’ is genomineerd voor De Transparant Prijs 2016. Met dit project werkt de Hartstichting aan het opzetten van een dekkend netwerk van 170.000 burgerhulpverleners die kunnen reanimeren. Op woensdag 28 september wordt bekend of de Hartstichting de Impactprijs en de bijbehorende 25.000 euro heeft gewonnen.

De Transparant Prijs is ingesteld door accountants- en adviesorganisatie PwC en is bedoeld voor maatschappelijke organisaties die open zijn over de impact van de door hen bereikte resultaten. Er zijn prijzen voor kleine en grote goede doelen, een prijs voor sociale ondernemingen en de ‘impactprijs’, die bedoeld is voor het meest impactvolle boegbeeldproject. Daarbij kijkt PwC met name naar de manier waarop wordt samengewerkt met andere organisaties.

Burgerhulpverleners

In die laatste categorie is het project ‘Nederland één 6-Minutenzone’ genomineerd. De Hartstichting wil daarmee bewerkstellingen dat slachtoffers van een hartstilstand in heel Nederland binnen zes minuten geholpen worden. Reanimatie en de inzet van een AED binnen zes minuten biedt immers de grootste kans op overleving.

Om het aantal dodelijke slachtoffers terug te dringen bouwt de Hartstichting samen met de oproepsystemen Hartveilig Wonen en HartslagNu aan een netwerk van burgerhulpverleners. Ook gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen en andere reanimatiepartners zijn erbij betrokken. Zo werken onder meer zorgverzekeraar IZZ, Opel, Feyenoord, het Rode Kruis en de KNRM mee aan het activatieprogramma. Die gezamenlijke inspanningen hebben ertoe geleid dat zich binnen een half jaar 40.000 nieuwe burgerhulpverleners hebben aangemeld.



Mail de redactie


Instagram