Nieuws

Ingebruikname vernieuwde C2000-systeem vertraagd

Gepubliceerd op: 09 juli 2016

De ingebruikname van het vernieuwde C2000-systeem gaat langer duren dan gepland. De streefdatum voor de oplevering, maart 2017, kan niet worden gehaald omdat het testen van het nieuwe systeem langer gaat duren. Dat schrijft de minister van veiligheid en justitie in een brief aan de kamer.

Omdat het bedrijf welke het systeem zou testen niet aan de gestelde eisen kon voldoen moest er een ander bedrijf ingeschakeld worden. Dit nieuwe bedrijf geeft aan dat de gekozen streefdatum van maart 2017 onvoldoende is om een gedegen en zorgvuldig testtraject te doorlopen. Daarom heeft de minister besloten om hier meer tijd voor te nemen. “Bij alle afwegingen in het programma worden de veiligheid van onze hulpverleners, de impact op de kolommen, tijd en kosten continue en zorgvuldig afgewogen. Veiligheid gaat daarbij voor snelheid.” aldus de minister.

Daarnaast zijn er problemen met het vervangen van apparatuur op de verschillende meldkamers. Deze apparatuur kan niet overweg met de nieuwe frequenties waar C2000 gebruik van maakt en moet daarom ook vervangen worden. Ook dit kost meer tijd dan gepland. De minister heeft er vertrouwen in dat het nieuwe C2000-systeem eind 2017 in gebruik kan worden genomen.

Video over wat er gaat veranderen:



Mail de redactie


Instagram