Nieuws Internationale reddingsbrigadeteams strijden in Eindhoven

Internationale reddingsbrigadeteams strijden in Eindhoven

Gepubliceerd op: 15 november 2015

Afgelopen weekend vond de Orange Cup plaats in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Een internationale wedstrijd van de sport Lifesaving. Een wedstrijd die draait om het reddingswerk van de Reddingsbrigade. Ruim 3000 deelnemers uit 17 verschillende landen deden afgelopen weekend mee aan de wedstrijden. Dit ter voorbereiding op het WK Lifesaving 2016 die in september plaats zal vinden.

Open Nederlands Kampioenschap Lifesaving

De Orange Cup is een internationale wedstrijd waar gestreden wordt op de Pool wedstrijden van de sport Lifesaving. De Pool wedstrijden zijn oorspronkelijk opgezet om de vaardigheden van lifeguards van de reddingsbrigades te optimaliseren. Deelnemers kunnen hun vaardigheden en technieken met elkaar uitwisselen, hun bekwaamheid verbeteren en laten zien dat ze reddingsacties kunnen uitvoeren onder grote druk en op een snelle, betrouwbare manier. De Orange Cup is voor de Nederlandse sporters van de Reddingsbrigade tevens ook het Nationaal Kampioenschap. De beste sporters kunnen geselecteerd worden voor het Nationale Team. Dit team gaat ons land volgend jaar in eigen land vertegenwoordigen op het WK Lifesaving 2016.

Internationaal

Naast deelnemers van verschillende Nederlandse reddingsbrigades waren er atleten uit 17 verschillende landen. Teams uit onder andere Japan, Australië, China, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika reisden af naar Eindhoven om deel te nemen aan de wedstrijd.

WK Lifesaving 2016

De wereldkampioenschappen Lifesaving worden voor het eerst in Nederland georganiseerd. Van 1 tot en met 18 september 2016 staan er zeven verschillende toernooien op het programma, voor landenteams, clubteams en masters. De Pool Events worden georganiseerd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De Ocean Events worden georganiseerd in Noordwijk. Aan het WK doen ongeveer 5.000 sporters uit 50 landen mee.



Mail de redactie


Instagram