Nieuws Ketenpartners houden gezamenlijke integrale verkeerscontrole in Rotterdam

Ketenpartners houden gezamenlijke integrale verkeerscontrole in Rotterdam

Gepubliceerd op: 31 maart 2023

Bestuurders van motorvoertuigen in de omgeving van het Noordplein en het Schuttersveld in Rotterdam zijn donderdagmiddag uitgebreid gecontroleerd door medewerkers van verschillende handhavingsdiensten. De politie, douane, belastingdienst en de RDW trokken gezamenlijk op tijdens een grootschalige integrale verkeerscontrole.

Middels een ANPR-camera werden voertuigen met een signalering voor bijvoorbeeld de rijksbelasting of openstaande boetes met behulp van een motorrijder van de weg geplukt. Deze voertuigen werden vervolgens naar de controleplaats begeleid, waarop de betreffende handhavingsdienst de controle uitvoerde. Andere voertuigen werden willekeurig van straat geplukt.

De politie heeft tijdens de controle twee bestuurders voor rijden onder invloed van verdovende middelen opgepakt. Één van hen reed ook met een ongeldig verklaard rijbewijs. De belastingdienst nam een Audi RS3 in beslag, deze bestuurder had nog een belastingschuld van enkele tienduizenden euro's open staan. Agenten schreven verschillende zogenoemde mini's uit voor verkeersovertredingen als mobiel bellen, een defect aan het voertuig of het niet dragen van de autogordel.Mail de redactie


Instagram