Nieuws VTM Kijktip: Nieuwe seizoen Belgische 'Helden van hier: door het vuur'

Kijktip: Nieuwe seizoen Belgische 'Helden van hier: door het vuur'

Gepubliceerd op: 10 oktober 2016

Het nieuwe seizoen van de brandweerserie "Helden van hier: door het vuur" is al enkele weken te zien bij de Belgische zender VTM. Voor de mensen die het gemist hebben zijn de afleveringen terug te kijken op de website van de VTM. Je moet je alleen even gratis registreren. De afleveringen staan maar een paar weken online. Dus wees er snel bij.

In de serie zien we 207 brandweermannen en -vrouwen waaronder officieren, duikers, klimmers en ambulancemedewerkers, die waken over de veiligheid van Gent en omstreken en 24/7 klaarstaan om uit te rukken. We zien heftige inzetten bij brand maar ook complexe technische hulpverleningsinzetten. Maar ook de meer luchtige zaken komen aan bod. De serie geeft een volledig beeld van de brandweer in België.

Duitse serie op komst

De Duitse zender WDR heeft het TV-format van de VTM aangekocht bij productiehuis Geronimo. De opnames voor de Duitse versie, die Feuer und Flamme zal gaan heten, zijn inmiddels van start gegaan. Intussen lopen ook gesprekken in Nederland zo laat de VTM weten.

Volgens Emmanuel Vanderjeugd van productiehuis Geronimo zijn buitenlandse zenders vooral gecharmeerd door de sterke beelden en montage: "Ik denk dat buitenlandse zenders onder de indruk zijn van onze heel filmische aanpak, en vooral van onze technische kennis. Speciaal voor de eerste reeks ontwikkelden we samen met een Nederlands bedrijf een vuurvaste camera, die op de helm van een brandweerman kan geplaatst worden en de kijker dus zo middenin een brand kan nemen. Zo krijg je een uniek perspectief."

 Mail de redactie


Instagram