Nieuws Kijlstra gaat ambulancepersoneel trainen met virtual reality

Kijlstra gaat ambulancepersoneel trainen met virtual reality

Gepubliceerd op: 04 juli 2016

Kijlstra Ambulancegroep Fryslân gaat virtual reality inzetten voor de training van medewerkers. Het bedrijf uit Drachten verwacht dat de techniek ook geschikt is om andere hulpverleners en het grote publiek inzicht te geven in het leven van ambulancepersoneel.

Als eerste in de branche introduceert Kijlstra Ambulancegroep de zogenoemde ‘VR-ambulance experience’. Via social media deelt het bedrijf deze week een korte versie van de 360 graden virtual reality-video die het samen met het Groningse mediabedrijf VIEMR en het Leeuwarder internetbureau Coolminds heeft ontwikkeld.

Spoedsituaties

De virtuele realiteit zorgt voor een levensechte videobeleving. Als kijker waan je je in de getoonde wereld, zeker als je gebruik maakt van een speciale VR-bril. In de VR-ambulance experience voel je je zodoende zelf de ambulancemedewerker.
“We zijn altijd vooruitstrevend en innovatief bezig, op allerlei vlakken”, aldus operationeel directeur Roelof Kijlstra. “Ook met opleidingsmethodieken. Dat heeft vooral te maken met de noodzaak om als hulpverleners continu te trainen. We moeten scherp blijven, aangezien onze inzet van levensbelang kan zijn. Als hulpverlener moet je in spoedsituaties adequaat handelen en snel, maar weloverwogen beslissingen kunnen nemen. Dat vraagt om ervaring, maar ook om extra medische kennis én training.”

Handelingsvaardigheden

Hij zag direct de voordelen van virtual reality: “De prachtige techniek maakt het mogelijk om iets maximaal te ervaren. Door zowel een promovideo als een waardevolle VR e-learning te ontwikkelen maken wij niet alleen voor het algemene publiek inzichtelijk wat ons werk inhoudt, we zorgen ook dat onze medewerkers op maximaal niveau blijven presteren.”
Aan de uitgebreide versie van de 360 graden video is zo’n VR e-learning gekoppeld. Daarmee kunnen medewerkers van Kijlstra Ambulancegroep trainen om hun handelingsvaardigheden te vergroten. Nieuwe situaties en medische cases kunnen worden toegevoegd aan de VR-experience.Mail de redactie


Instagram