Nieuws KNRM ontwikkelt app voor veiligheid watersporters

KNRM ontwikkelt app voor veiligheid watersporters

Gepubliceerd op: 18 mei 2015

De KNRM heeft een app ontwikkeld die watersporters moet helpen bij de voorbereiding op het vaarseizoen. De app KNRM Helpt is een alles-in-één hulpmiddel voor vaartochtvoorbereiding, actuele weersinformatie, vaarkaarten en logboeken. En de watersporter die in nood is of assistentie nodig heeft kan met de app direct hulp inroepen.

Afname in ervaring watersporters

"Nieuwe watersporters bezitten steeds vaker geen eigen boot, maar huren een schip. Daarmee is de traditionele voorbereiding op een vaarseizoen verdwenen en gaan steeds meer watersporters het water op zonder gedegen voorkennis." aldus de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij.

Veilig uit, veilig thuis

Met de app start de KNRM tevens een nieuw preventieprogramma “Veilig uit, veilig thuis”. Uit de ervaringen die de KNRM opdoet bij incidenten en hulpverleningen zijn belangrijke lessen getrokken, die doorgegeven worden aan watersporters.

Het vergroten van de veiligheid op het water en een snelle hulpverlening in geval van nood, zijn de belangrijkste drijfveren achter de ontwikkeling van de app en de website KNRM Helpt. De KNRM stimuleert hiermee een goede en gemakkelijke voorbereiding van vaartochten, omdat het pech- en noodsituaties kan voorkomen.

Download Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=safetrx.knrm
Download iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/knrm-helpt/id940642344?ls=1&mt=8Mail de redactie


Instagram