Nieuws GinoPress "Laat Limburgse hulpdiensten samenwerken met collega’s België en Duitsland"

"Laat Limburgse hulpdiensten samenwerken met collega’s België en Duitsland"

Gepubliceerd op: 31 januari 2017

De hulpdiensten en ziekenhuizen in Limburg moeten (beter) samenwerken met hun collega’s in Duitsland en België. Dat vindt de VVD-fractie uit die provincie. "Het is toch raar dat je met spoed naar een Nederlands ziekenhuis wordt gebracht dat vele kilometers verderop ligt terwijl op geen vijf minuten net over de grens een ziekenhuis staat", zegt Statenlid Erik Koppe.

"In een grensregio zoals de onze is het voor onze burgers van levensbelang dat hulpdiensten en ziekenhuizen aan beide kanten van de grens nog beter samenwerken." Koppe stelde namens de VVD-fractie vragen aan Gedeputeerde Staten. haalt aan dat de provincies Overijssel en Gelderland eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst tekenden met de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voor de samenwerking van huldiensten langs de grens.

Limburg ontbrak, en dat zint de Limburgse VVD niet. Die vindt dat een intensievere samenwerking op het gebied van hulpdiensten een kerntaak in Euregionale samenwerking zou moeten zijn. De fractie wil van Gedeputeerde Staten weten in hoeverre er nu al grensoverschrijdende samenwerking is en hoe die verbeterd kan worden.



Mail de redactie


Instagram