Nieuws Leerfilm over complexe brand in Delftse binnenstad

Leerfilm over complexe brand in Delftse binnenstad

Gepubliceerd op: 11 november 2016

Brandweer Haaglanden heeft een ‘leerfilm’ gemaakt over een complexe brand in de oude binnenstad van Delft. De inzet wordt vanuit drie invalshoeken belicht: de meldkamer, de inzet en de afbouwfase van het incident.

De film heet De klus geklaard en laat zien welke leerzame ervaringen zijn opgedaan bij dit incident. De brand deed zich op zaterdagavond 8 oktober 2016 voor in restaurant De Bierfabriek. De zaak zit in een oud pand in de Delfste binnenstad. De brand was complex, onder meer door de vele ruimtes en doordat het vuur via het omvangrijke afzuigkanaal over drie verdiepingen verspreid was.

Nafase verlengd

In totaal redde de brandweer vijf personen, van wie er drie op de bovenste etage waren ingesloten door de rook. Zij werden met een hoogwerker uit het pand gered. Pas daarna werd de brand aangepakt.

Toen dat was gelukt, besloot de brandweer tot een langere nafase dan normaal gebruikelijk is. Om snel in te kunnen grijpen indien er ontbranding zou ontstaan, zoals bij dergelijke oude gebouwen wel vaker gebeurt. Nu was dat niet het geval, maar de dienstdoende hoofdofficier vond de extra zekerheid in de nafase terecht en doet de suggestie om dat voortaan vaker te doen.

De video is hier te bekijken.Mail de redactie


Instagram