Nieuws Nationale Beeldbank Martini Ziekenhuis kan live meekijken met patiënt in ambulance

Martini Ziekenhuis kan live meekijken met patiënt in ambulance

Gepubliceerd op: 14 maart 2017

Ambulances die met een patiënt onderweg zijn naar de spoedeisende hulp of het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen kunnen vanaf deze week tijdens de rit gegevens over de patiënt naar het ziekenhuis sturen.

Dit is mogelijk gemaakt dankzij een koppeling tussen de patiëntengegevens in de ambulance en het informatiesysteem in het ziekenhuis. Op deze manier kan het medisch team zich beter voorbereiden op de aankomende spoedpatiënt.

Hartfilmpjes, aankomsttijd en andere patiëntgegevens

De Spoedeisende Hulp kan op een scherm zien welke patiënt onderweg is, met welke urgentie en wat de verwachte aankomsttijd is. Als de aankomsttijd wijzigt, verandert dit ‘real time’ op het scherm. Het team dat in het ziekenhuis klaarstaat om de patiënt op te vangen, kan zich voorbereiden door alvast hartfilmpjes, foto’s en andere medische gegevens te bekijken die tijdens de ambulancerit worden gemaakt.

Bert Benthem, directeur Ambulancezorg Groningen: ‘Het unieke aan deze vorm van informatievoorziening is de mogelijkheid om een foto mee te sturen. We kunnen tijdens de digitale overdracht niet alleen tekst, maar ook visueel patiënten informatie aanbieden, wat ten goede komt van de patiëntenzorg.’

Advies vanuit het brandwondencentrum

De mogelijkheid om berichten en foto’s vanuit de ambulance direct te delen is vooral voor het brandwondencentrum belangrijk. Zo is de soort brandwond en het percentage van het lichaam dat verbrand is op deze wijze goed vast te stellen. De specialisten van het brandwondencentrum kunnen het ambulancepersoneel direct adviseren over de beste behandeling van de brandwond en de wijze van vervoer tot de aankomst in het ziekenhuis.

 



Mail de redactie


Instagram