Nieuws Nederlandse ambulance met 270 kilo drugs gepakt in Engeland

Nederlandse ambulance met 270 kilo drugs gepakt in Engeland

Gepubliceerd op: 19 juni 2015

De National Crime Agency (NCA) heeft dinsdag 16 juni twee Engelsen en vier Nederlanders aangehouden voor de smokkel van 270 kilo hard drugs, na onderzoek van de Regionale Recherche Noord-Holland.

Dinsdagmiddag zijn 6 verdachten aangehouden in Birmingham, Engeland. Bij de aanhoudingen werd in een Nederlandse ambulance 270 kilo hard drugs aangetroffen. De drugs hebben een geschatte marktwaarde van € 10.000.000,--. Alle Nederlandse verdachten, mannen in de leeftijd van 28 tot en met 55 jaar, zijn ingesloten.

Nederlands onderzoek

Er liep al enkele maanden een opsporingsonderzoek naar de aangehouden Nederlanders bij de Regionale Recherche Noord-Holland. Dit onderzoek richtte zich op het smokkelen van verdovende middelen waarbij gebruik werd gemaakt van verborgen ruimtes in ambulances. De door de verdachten opgekochte oude ambulances, werden door hen gebruikt als dekmantel voor zogenaamd 'ziekentransport' tussen Engeland en Nederland.
Het Nederlandse onderzoeksteam richt zich in het onderzoek ook op het witwassen van crimineel vermogen. Het opsporingsteam in Nederland heeft in het kader van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) Noord-Holland in dit onderzoek samengewerkt met de Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee.

Doorzoekingen in Hoofddorp en Zwanenburg

Aansluitend op de aanhoudingen in Engeland heeft de Regionale Recherche doorzoekingen gedaan in Hoofddorp en Zwanenburg. Bij deze doorzoekingen werden in totaal 10 ambulances aangetroffen. Alle 10 ambulances zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook is er beslag gelegd op diverse bankrekeningen en waardevolle goederen.
De Regionale Recherche Noord-Holland zal in het vervolg van het onderzoek nauw samenwerken met de NCA.

Foto's: National Crime AgencyMail de redactie


Instagram