Nieuws Nieuwe Tankautospuiten overgedragen aan luchtmacht

Nieuwe Tankautospuiten overgedragen aan luchtmacht

Gepubliceerd op: 05 maart 2014

Kenbri Fire Fighting heeft maandag acht nieuwe brandweervoertuigen geleverd aan het Commando Luchtstrijdkrachten (CLSK) van Defensie. Het gaat hierbij om Mercedes-Benz Atego 1529 F 4x2 trucks met een Rosenbauer opbouw.

De acht voertuigen werden overgedragen op de basis in Woensdrecht. Vier brandweervoertuigen zullen op Woensdrecht blijven. Drie stuks voor opleiding en een voor de basisbrandweer. De andere vier voertuigen gaan naar de vliegbasis in Eindhoven, Gilze-Rijen, Leeuwarden en Volkel.

Voertuigen high tech uitgerust

De voertuigen zijn voorzien van een centrale wateras en uitgerust met een 2000 liter watertank en twee 100 liter schuimtanks. De Rosenbauer NH-35 gecombineerde hoge- en lagedrukbluspomp heeft een capaciteit van 3.500 l./min. en is tevens voorzien van het Rosenbauer DIGIMATIC traploos instelbaar schuimbijmengsysteem op lagedruk. Ook zijn de voertuigen uitgerust met het Rosenbauer Flash CAFS WR15 systeem. CAFS (Compressed Air Foam System) bestaat uit water, SVM en perslucht. Indien deze elementen in de juiste verhouding bij elkaar worden gebracht ontstaat het uiterst stabiele CAFS schuim. Alle verlichting op de voertuigen is uitgevoerd in LED, inclusief de optische signalering (klasse 1 & 2). De pneumatische lichtmast (Rosenbauer Flexilight) op de voertuigen is een pneumatisch uitschuifbare mast, draaibaar en kantelbaar. Deze wordt ingezet om in het donker de werkzaamheden goed te verlichten en is voorzien van acht LED lampen. De brandweervoertuigen zijn niet voorzien van een standaard rode lak, maar van de speciale chroomgele kleur die bij brandweervoertuigen van Defensie gebruikelijk is.

http://www.kenbri.nl

Foto's: Mercedes-Benz Nederland B.V.Mail de redactie


Instagram