Nieuws

Petitie voor terugkeer van de rode band op ambulances

Gepubliceerd op: 06 mei 2016

De amsterdamse ambulancechauffeur Jeroen van Oudenallen is een petitie gestart om de rode reflecterende band aan de bovenzijde van ambulances terug te halen. Jarenlang was deze rode dakband te zien op vrijwel alle ambulances in Nederland. Sinds september 2015 heeft het IFV in overleg met AmbulanceZorg Nederland besloten om de rode dakband niet meer op nieuwe voertuigen te plaatsen.

“Al in het begin van 2015 verviel de rode band bij personenauto's van de ambulancediensten omdat hier onvoldoende ruimte voor was. Ook bij de GGB voertuigen is besloten de dakband te laten vervallen vanwege ruimtegebrek. Door de nieuwe reflectie en het toevoegen van een stripingbaan bij langere verhoogde voertuigen is er geen noodzaak meer voor de extra reflecterende band” aldus het IFV.

Volgens de ambulancemedewerkers zijn de voertuigen wel minder zichtbaar geworden door het verdwijnen van de dakband. “Volgens ons levert dat een minder herkenbaar, minder zichtbaar en dus een onveiliger voertuig op.” aldus de initiatiefnemers van de petitie.Mail de redactie


Instagram