Nieuws Politie Politie had nooit met groen licht mogen surveilleren

Politie had nooit met groen licht mogen surveilleren

Gepubliceerd op: 25 mei 2016

De politie gebruikt sinds enkele jaren het groene zwaailicht op hun voertuigen om mee te surveilleren. Hiermee wil de politie extra goed laten zien dat ze er zijn en mensen na laten denken over de veiligheid in hun wijk. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het groene licht hier goed bij werkt. Maar het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft dit een halt toe geroepen. Er is geen ontheffing om het groene licht al rijdend te gebruiken.

Het gebruik van het groene licht is volgens de wet enkel toegestaan bij een stilstaand voertuig, om aan te geven welk voertuig van de hoogst aanwezige leidinggevende van de betrokken hulpverleningsdienst is. “De politie heeft geen vrijstelling om deze rijdend voor surveillance te gebruiken.” Aldus het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De politie heeft alle medewerkers op de hoogte gebracht dat er niet meer gereden mag worden met het groene licht. Wel hopen de agenten dat de regelgeving zo snel mogelijk aangepast wordt. “Nu kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat de wet en regelgeving niet in de weg staat voor innovatie. We willen zo snel mogelijk een ontheffing of aanpassing aanvragen.” aldus de betrokken politiemensen.



Mail de redactie


Gerelateerde artikelen:

Instagram