Nieuws SrFotografie Politie heeft last van zelfremmende dienstvoertuigen

Politie heeft last van zelfremmende dienstvoertuigen

Gepubliceerd op: 17 augustus 2016

De politie is op zoek naar een oplossing voor hun nieuwste dienstvoertuigen. De nieuwe Volkswagen Touran remt namelijk automatisch bij een 'gevaarlijke' situatie. Erg handig voor mensen die een auto normaal gebruiken, maar in sommige gevallen voor de politie erg onhandig.

De nieuwe wagens zijn voorzien van het 'Forward Collision Warning' systeem. De bestuurder wordt gewaarschuwd als er een aanrijding dreigt te gebeuren. Als je niet ingrijpt dan doet de auto dat zelf door op de rem te trappen. Dit heeft al enkele keren voor problemen gezorgd. Bijvoorbeeld tijdens een achtervolging of een bijzondere manoeuvre tijdens een spoedrit.

De optie is eenvoudig uit te schakelen door een knopje in te drukken. Maar dit moet elke keer ingedrukt worden na het starten van de auto. In het heetst van de strijd willen de agenten dit nog wel eens vergeten. “We gaan kijken of we er een oplossing voor kunnen vinden. Je kunt het systeem eenvoudig met een knopje uitzetten. Maar dat wordt nog wel eens vergeten. Een agent die met hoge prioriteit de weg op moet, moet meer handelingen verrichten.” zegt een woordvoerder van de Nationale Politie tegen het dagblad van het noorden.Mail de redactie


Instagram