Nieuws Politie Politie neemt eerste schip uit nieuwe reeks in gebruik

Politie neemt eerste schip uit nieuwe reeks in gebruik

Gepubliceerd op: 20 december 2016

De komende jaren gaat de politie haar vloot vervangen. Vandaag werd het eerste schip uit de nieuwe reeks gepresenteerd. De tientallen verschillende uitvoeringen schepen die de politie momenteel heeft varen worden de komende jaren vervangen door een klein aantal nieuwe type schepen.

De nieuwe P305 is van aluminium, zes meter lang en heeft een topsnelheid van bijna 80 kilometer per uur. De sleutels van het eerste schip werden overhandigd aan agenten van basisteam Sneek. Zij hebben de primeur om het nieuwe vaartuig in gebruik te nemen.

Gebruikerswensen

Het nieuwe type schip is gebouwd naar de wensen van de politiemensen. Zo is er bijvoorbeeld aan de bakboordzijde op waterlijnhoogte een deur gemaakt. Op die manier kunnen drenkelingen makkelijker uit het water worden gehaald. Tot nu toe ging dit een stuk lastiger, omdat de politie drenkelingen over de reling aan boord moest zien te krijgen. Verder zijn de zwaailichten en de zoeklichten rondom en lager in het schip verwerkt. Hierdoor heeft de schipper geen last meer van weerkaatsing van deze lichten licht in het water wat het zicht vanachter het stuur verbeterd. Ook is het schip nu goed zichtbaar voor andere schepen.

Politieboot

PolitiebootMail de redactie


Gerelateerde artikelen:

Instagram