Nieuws

RAV Fryslân wint rechtszaak om waddenheli

Gepubliceerd op: 11 mei 2016

De RAV Fryslân heeft vandaag een rechtszaak omtrent de aanbesteding voor het verzorgen van patiëntenvervoer naar de waddeneilanden gewonnen. Het Belgische bedrijf Heliventure had bezwaar gemaakt tegen de nieuwe aanbesteding omdat zij de RAV Fryslân er van beschuldigde de aanbesteding af te stemmen op de ANWB. Volgens de rechter is hier geen sprake van.

Toen de SAR op 1 januari 2015 stopte met de patiëntenvluchten, kreeg de ANWB de vluchten via de aanbestedingsprocedure in handen. Per 1 juli 2015 moesten de vluchten 24/7 plaats kunnen vinden volgens de aanbestedingsprocedure. De ANWB kon hier niet aan voldoen. De bemanning was onvoldoende getraind om op tijd te kunnen starten met de nachtvluchten.

Heliventure maakte met succes bezwaar omdat de ANWB niet voldeed aan de gestelde eisen. Daarop trok de RAV Fryslân de aanbesteding in en schreef een nieuwe uit. Deze nieuwe aanbesteding is wederom gegund aan de ANWB.

Vertraging

Als gevolg van de rechtszaak is er twee maanden extra vertraging. De RAV Fryslân hoopt dat de Waddenheli per 1 oktober patiënten kan vervoeren van de waddeneilanden. De heli vliegt dan anderhalf jaar later dan gepland.

Heliventure maakt binnen een week bekend of het in hoger beroep gaat.Mail de redactie


Instagram