Nieuws Safetyboat: de nieuwe redders vanaf het water

Safetyboat: de nieuwe redders vanaf het water

Gepubliceerd op: 05 maart 2017

Nederland staat bekend om zijn water. Niet alleen de zee en rivieren, maar ook de prachtige kanalen en strandjes waarlangs jaarlijks meerdere evenementen georganiseerd worden. Denk aan muziekfestivals, havenfeesten of een traditionele Nieuwjaarsduik. Goed te beveiligen vanaf de vaste wal, maar lastig vanaf het water. In dat gat is het nieuwe bedrijf Safetyboat gesprongen.

Safetyboat, dat als standplaats Hendrik Ido Ambacht heeft, kan organisaties in het hele land helpen. Volgens oprichter Martijn de Vries is daar steeds meer vraag naar. "Er zijn veel mensen met een bootje en ook veel vrijwilligers die bij een evenement willen helpen, maar we merken dat organisaties en gemeenten willen professionaliseren. Wij kunnen ze daarmee helpen. Niet alleen met EHBO’ers, maar ook met brandwachten en beveiligers." Safetyboat doet dat vanaf het water met speciaal ontworpen boten.

"We zijn een soort redders op het water," gaat de Vries verder. "Niet alleen handig voor evenementen aan een plas, maar ook voor binnensteden. Dat klinkt misschien raar, maar het is eigenlijk heel simpel: bij grote evenementen staat een stadscentrum vol feestende mensen, maar via het water kunnen we overal snel komen."

De organisatie werkt met zogenaamde RIB-boten. Deze zijn snel en licht van gewicht. Daarnaast liggen ze niet diep in het water, waardoor ze vrijwel overal kunnen komen. Door de handige indeling kunnen meerdere mensen meevaren. De Vries: "We bieden boten met personeel aan, maar ze zijn ook te huur voor overheidsdiensten als ambulance, brandweer en politie. Zij kunnen tijdelijk hiermee hun capaciteit uitbreiden."Mail de redactie


Instagram