Nieuws Spectaculaire landelijke veiligheidsdag 2015 in Almere

Spectaculaire landelijke veiligheidsdag 2015 in Almere

Gepubliceerd op: 11 april 2015

Een hoop spektakel vandaag in Almere tijdens de landelijke veiligheidsdag. Een hoop veiligheidsdiensten van Politie en Defensie lieten zien wat zij doen om de veiligheid in ons land te waarborgen.

De Koninklijke Marine demonstreerde op het water hoe zij zware criminelen aanhouden. De KNRM en de Reddingbrigade lieten op het water zien hoe zij mensen in nood helpen. Het arrestatieteam van de Politie hield meerdere verdachten aan die na een overval wilden ontkomen.

Ook de brandweer en ambulancedienst kwamen in actie. Na de achtervolging met de politie ontstond er een aanrijding. De brandweer moest een van de inzittenden uit de auto bevrijden. Meerdere slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van de slachtoffers werd naar een SIGMA tent gebracht waar bezoekers konden zien wat er gebeurd nadat een slachtoffer door de ambulancedienst is overgedragen. 

Daarnaast was ook de Koninklijke Landmacht aanwezig met een infanterie voertuig. Zij lieten zien hoe ze vijand uitschakelen in een oorlogssituatie. 

Foto's: Martijn de Vries en Marc Stijger



Mail de redactie


Instagram