Nieuws Nationale Beeldbank Staatsbosbeheer sluit aan bij C2000

Staatsbosbeheer sluit aan bij C2000

Gepubliceerd op: 16 september 2016

Staatsbosbeheer gaat ook gebruikmaken van C2000. Op 16 september heeft de organisatie daarvoor Staatsbosbeheer een overeenkomst getekend met de politie. Daarmee komt Staatsbosbeheer tegemoet aan de oproep van minister Van der Steur van Veiligheid & Justitie om de samenwerking tussen BOA-organisaties en politie te versterken.

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben handhavingsbevoegdheid. Met de aansluiting op C2000, het landelijke communicatiesysteem van de hulpdiensten,  gaan ze intensiever samenwerken met politie, brandweer en andere hulpdiensten.

Honderd BOA's

Staatsbosbeheer heeft ongeveer honderd buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in dienst. De aansluiting op C2000 is bedoeld om de praktische communicatie met hulpdiensten te verbeteren. Daarnaast investeert de organisatie in organisatorische samenwerking met hulpdiensten en andere terreinbeheerders, het opleidingsniveau van de BOA’s en het aantal uren handhaving en toezicht in bos en natuur(in totaal circa 265.000 hectare).

De prioriteit van de taken van de BOA’s van Staatsbosbeheer ligt bij de naleving van de regelgeving op gebied van natuur en milieu. “Net als in stedelijk gebied kom je in de natuur ook wel eens zaken tegen waarbij assistentie van politie, brandweer of ambulance direct vereist is. Met dit systeem en de intensievere samenwerking maken we daarin een goede stap”, aldus boswachter Andy Liebrand.



Mail de redactie


Instagram