Nieuws Toename kosten grote branden in tweede kwartaal 2014

Toename kosten grote branden in tweede kwartaal 2014

Gepubliceerd op: 02 september 2014

De kosten van het aantal grote branden in ons land zijn in het 2e kwartaal van dit jaar fors toegenomen ten opzichte van het eerste kwartaal. Begin dit jaar leek het goed te gaan met een daling van de kosten. De 31 branden in de eerste drie maanden van dit jaar kostten verzekeraars 74.500.000 euro.

Tussen begin april en eind juni van dit jaar hebben in totaal 32 grote branden plaats gevonden waarbij de schade wordt geraamd op e?e?n miljoen euro of meer. Zij zorgden bij elkaar voor een schadelast voor verzekeraars van naar verwachting 117 miljoen euro. Dit is minder dan in dezelfde periode vorigjaar. Toen kostte het 2e kwartaal 171.500.000 euro.

Grote uitschieters
In de lijst met miljoenenbranden in het 2e kwartaal van 2014 vallen twee branden op. Op 4 juni brak er brand uit in een benzeenreactor van Shell in Moerdijk. Een groot deel van de fabriek werdt door de brand getroffen. De schade wordt geraamd op 20 miljoen euro.

Op 30 juni brak er brand uit in een vleesverwerkend bedrijf in Veenendaal. De brand brak rond 00.30 uur uit bij een stapel pallets, die tussen een vleesgroothandel en een verpakkingsbedrijf opgeslagen stond. De brand ontstond als gevolg van brandstichting. De schade van deze brand wordt geraamd op 30 miljoen euro.

Bron: NIVREMail de redactie


Instagram