Nieuws Safetyboat.nl Vaartrainingen voor hulpverleners en professionals

Vaartrainingen voor hulpverleners en professionals

Gepubliceerd op: 23 oktober 2019

Op snelheid manoeuvreren met een snelle motorboot, het redden van een drenkeling, navigeren in het donker en te water gaan met een reddingsvest, zomaar een greep uit de diverse trainingsmogelijkheden van Safetyboat trainingen.

Safetyboat heeft een uitgebreid aantal vaartrainingen ontwikkeld. Onder andere voor de brandweer, politie, douane en BOA’s. Daarnaast is het mogelijk om een vaartraining op maat te laten opstellen. Hierdoor worden uw mensen getraind voor de vaartuigen waar zij mee werken in hun eigen omgeving.

De vaartrainingen worden op een aantal vaste locaties in het land verzorgd. Op verzoek kunnen alle trainingen ook op een locatie naar keuze plaatsvinden. Met of zonder eigen vaartuig.

VGM-instructie en praktijktraining reddingsvest

Speciaal voor personen die beroepsmatig een reddingsvest dragen, heeft Safetyboat een praktijktraining en VGM-instructie reddingsvest ontwikkeld. Naast de theorie over het reddingsvest, ervaren de deelnemers hoe het is om met een reddingsvest aan in het water te vallen. Deze training vindt plaats in het zwembad.

Tijdens de training springen de deelnemers onder begeleiding van de Safetyboat-instructeur, met een reddingsvest aan in het water. Hierdoor kunnen zij in een gecontroleerde omgeving ervaren hoe het is om met een reddingsvest te water te gaan. “De paniek is minder groot wanneer iemand de ervaring al heeft.” aldus Martijn de Vries, eigenaar van Safetyboat.Mail de redactie


Instagram