Nieuws Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord is de Slimste Organisatie

Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord is de Slimste Organisatie

Gepubliceerd op: 04 december 2015

De Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord is de grote winnaar van de Dutch Business Intelligence Award 2015. De organisatie mag zich daarom vanaf nu ‘De slimste organisatie van Nederland’ noemen. De prijs werd vrijdag uitgereikt omdat de Veiligheidsregio erin geslaagd is om datacombinaties te maken, waardoor maar liefst 20 minuten tijdswinst geboekt kan worden bij hartinfarctzorg.

Het systeem werd samen door de ambulancezorg, een team van cardiologen en de meldkamer ontwikkeld. Met een slim dashboard kan data uit verschillende bronnen samengevoegd worden voor een analyse en visualisatie. Martin Smeekes: “Op dit moment is snelle schakeling tussen meldkamers en ambulancezorg er al wel, maar in het ziekenhuis gaat vaak nog veel tijd verloren. Nu moet een patiënt die binnen wordt gebracht op de spoedeisende eerste hulp om gedotterd te worden, vaak langer wachten dan wanneer hij of zij rechtstreeks naar de dotterkamer wordt gebracht.”

Met dit succesvolle systeem in de hand wordt gekeken welke communicatie nog meer geautomatiseerd kan worden. Zo wordt gedacht aan andere spoedeisende zaken, zoals de geboortezorg of een beroerte.Mail de redactie


Instagram