Nieuws RAV Fryslân Waddenheli bijna gereed voor patiëntenvervoer

Waddenheli bijna gereed voor patiëntenvervoer

Gepubliceerd op: 27 oktober 2016

De eerste ambulancehelikopter zal vanavond landen op vliegbasis Leeuwarden. Het gaat om een Airbus H 145 die patiëntenvervoer van en naar de Waddeneilanden gaat verzorgen. Met de nieuwe helikopter neemt RAV Fryslân vanaf woensdag 16 november 2016, 07.00 uur het patiëntenvervoer vanaf de Waddeneilanden over van de Kustwacht. De Kustwacht nam het patiëntenvervoer in augustus 2015 over van Defensie, totdat RAV Fryslân deze taak zou overnemen.

Tweede helikopter

Naar verwachting komt volgende week een tweede Airbus H 145 naar Leeuwarden. Deze wordt als back up gebruikt, waardoor de ambulancezorg vanaf de Waddeneilanden via de lucht altijd gewaarborgd is.

Training

Met beide helikopters worden de komende weken vanaf vliegbasis Leeuwarden de nodige opleidings- en trainingsvluchten gemaakt. De piloten van ANWB Medical Air Assistance kunnen hierdoor het gebied optimaal verkennen. Tegelijkertijd zijn de verpleegkundigen en de navigators van RAV Fryslân in staat om hun training verder voort te zetten. De ambulancehelikopters doen tijdens de trainingsvluchten zowel de Waddeneilanden als de ziekenhuizen in Noord-Nederland die over een helidek beschikken aan.Mail de redactie


Gerelateerde artikelen:

Instagram