Reportage

’s Nachts boeven vangen en overdag Bracelets maken

Gepubliceerd op: 08 augustus 2014

Vier bevriende politieagenten zijn een initiatief gestart om armbanden te maken voor hulpverleners. De opbrengst gaat naar het goede doel Make-A-Wish. De Thin Line Bracelets hebben een bijzondere betekenis. Het blauwe koordje vertegenwoordigt de scheidslijn tussen goed en kwaad waar politieagenten in hun werk voortdurend mee te maken hebben. Dat deze lijn enorm dun is blijkt wel uit de gebeurtenissen begin deze week. Twee hulpverleners, een brandweerduiker en een politieman kwamen tijdens hun werk om het leven.

Een begrip in de VS
Het idee om Thin Line Bracelets te maken kregen de vrienden tijdens een reis door de Verenigde Staten. Ze liepen een dag mee met de Amerikaanse politie en zagen dat veel politiemensen een bijzonder armbandje droegen. De mannen besloten deze bandjes ook in Nederland te introduceren, waarbij de opbrengsten voor een goed doel bestemd zou zijn.


Drie van de vier initiatiefnemers William, Reamon, Maarten en Julian

Goede doel
De armbandjes kosten 8 euro per stuk. Alle opbrengsten gaan naar Make-A-Wish, een organisatie die wensen van zieke kinderen in vervulling brengt. “Tijdens het politiewerk kom je regelmatig in aanraking met kinderen waarmee het niet zo goed gaat.” Vertelt een van de initiatiefnemers. “De keuze voor Make-A-Wish was daardoor al snel gemaakt. Met deze actie hopen wij er aan bij te dragen om kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen en hun ziekte even te vergeten.”

Thin Line Bracelets
De armbandjes zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Zo is de zwarte Bracelet met blauwe ‘thin line’ bedoeld voor politieagenten, de zwarte band met rode lijn voor brandweerlieden en de groene armband met gele streep voor ambulancepersoneel. De Thin Line Bracelets worden met 2 kleuren ‘Paracord’ met een speciale knooptechniek in elkaar gevlochten. Alle bandjes worden met de hand geknoopt. “In het begin deden we er bijna een uur over om een Bracelet in elkaar te knopen. Maar inmiddels hebben we al honderden bandjes in elkaar gezet, dus we zijn tegenwoordig volleerd Bracelet-knopers geworden. Collega’s kunnen aan de blaren op onze vingers zien of we een grote bestelling binnen hebben gehad. ’s Nachts boeven vangen en overdag Bracelets maken; dat is ons motto.”

Boven verwachting
De vier agenten zijn sinds juni van dit jaar bezig en hebben al ruim 900 Thin Line Bracelets gemaakt. Tot nu toe zijn er ruim 1100 Bracelets besteld. Dat de bestellingen zo snel zouden gaan hadden ze niet verwacht. Iedere vrije minuut wordt dan ook besteed aan het maken van de Bracelets en het beantwoorden van de email.

De leverancier van het Paracord waarvan de armbandjes worden gemaakt is bereid gevonden een deel te sponsoren. Ook deze is overweldigd door de grote vraag naar het koord: “Vorige week was de kleur blauw op bij de leverancier. Dat leverde een hoop stress op!” aldus William, een van de initiatiefnemers.

Foto’s uit het veld
De hulpverleners sturen massaal foto’s van de Bracelets: vanaf de politiemotor, vanuit een helikopter of bij een brandweerwagen.  “Wij vinden het erg leuk om de foto's te ontvangen, dit motiveert ons enorm”. Ook ontvingen ze een foto vanuit de tuin van bezinning, een herdenkplaats voor omgekomen politieagenten. Deze foto maakt juist nu, na het overlijden van een collega in Den Haag, veel indruk op de mannen.

Bestellen
Op de website http://www.thinlinebracelets.nl is meer informatie te vinden en zijn de Thin Line Bracelets te bestellen.Mail de redactie


Instagram