BrandweerOpen dag brandweer Schiedam een succes

Open dag brandweer Schiedam een succes

Schiedam – De open dag op de brandweerkazerne in Schiedam, gehouden op zaterdag 15 juni, was een enorm succes. Honderden ouders met hun kinderen en andere geïnteresseerden genoten volop van de demonstraties en het indrukwekkende materieel.

Tijdens de open dag waren er tal van activiteiten en demonstraties. Kinderen konden zich laten schminken en met een stempelkaart een patatje of pannenkoek verdienen door deel te nemen aan verschillende activiteiten. Zo konden ze deelnemen aan het blusspel, een rondrit maken met de brandweerwagen en de “vlam in de pan” blussen, waarbij sommigen zelfs hun ouders moesten “redden”.

Voor de liefhebbers van brandweervoertuigen was er volop te zien. Bezoekers konden oude brandweerwagens bewonderen, een ritje maken in een tankautospuit, en kennis maken met het Droneteam van Team Digitale Verkenning. Een bijzonder hoogtepunt was de crashtender van Rotterdam-Airport, die veel bekijks trok.

De brandweerkazerne kijkt terug op een geslaagde dag vol plezier en educatie voor jong en oud.

Foto’s: Remco Gerritsen

spot_img