NieuwsPolitiechef Frank Paauw benoemd tot bondsvoorzitter KNVB

Politiechef Frank Paauw benoemd tot bondsvoorzitter KNVB

De Amsterdamse politiechef Frank Paauw verlaat na 42 jaar de Politie. Paauw is op maandag 27 mei verkozen en benoemd tot bondsvoorzitter van de KNVB.

Stemming
Eerder dit voorjaar werd Paauw al als kandidaat voorgedragen door het bondsbestuur van de voetbalbond. Tijdens de bondsvergadering op 27 mei kon worden gestemd op drie kandidaten. Paauw kreeg daarbij de meeste stemmen en werd zodoende benoemd tot de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB.

Lange carrière
Met de benoeming komt er voor Frank Paauw een einde aan een lange carrière. Hij startte op zijn 24e bij de Politie en was onder andere verantwoordelijk voor de veiligheid rondom de voetbalwedstrijden van Feyenoord en tijdens het EK van 2000 in de Kuip. Van 2010 tot 2019 gaf Paauw leiding aan de Rotterdamse Politie. Daarna werd hij politiechef bij de Eenheid Amsterdam.

Frank Paauw geeft aan gemengde gevoelens te hebben bij de overstap: ‘Ondanks mijn liefde voor het politiewerk en de mensen die er werken, heb ik besloten om voor deze bijzondere en eervolle kans bij de KNVB te gaan. Dat neemt niet weg dat ik het een grote stap vind om de politie te verlaten. Ik kijk met ongelofelijk veel betekenisvolle en dierbare herinneringen terug op al die jaren bij de politie. Het was een eer om zo lang en vanuit verschillende functies onderdeel te mogen zijn van de organisatie.’

Korpschef Janny Knol feliciteert Frank met deze benoeming: ‘Een mooie stap voor Frank om na een lange politiecarrière benoemd te worden als bondsvoorzitter van de KNVB. Ik wil hem dan ook bedanken voor zijn tomeloze bijdrage aan de politie in al die jaren, onder meer als politiechef en als portefeuillehouder CCB (Conflict- en Crisisbeheersing). Frank is de afgelopen jaren echt een boegbeeld van de politie geworden, ik verwacht dat hij dit ook bij de KNVB zal zijn.’

Startdatum nog onbekend
Hoewel Paauw wel al benoemd is als nieuwe bondsvoorzitter, is de officiële startdatum nog niet bekend. Dit zal op een later moment bepaald worden in afstemming tussen de Politie en KNVB. De werkzaamheden zullen dan worden overgedragen aan zijn vaste plaatsvervanger, Peter Holla.

spot_img