Nieuws Medische hulpverlening bij evenementen aan het water

Medische hulpverlening bij evenementen aan het water

Gepubliceerd op: 17 september 2020

Als de temperatuur stijgt neemt ook de behoefte toe om het water op te zoeken. Het grote aantal ernstige incidenten heeft aangetoond dat vermaak op en rond het water niet zonder risico is. De bedrijven Safetyboat.nl en Witte Kruis Evenementenzorg zijn een samenwerking aangegaan om de hulpverlening (EHBO) en medische zorg bij evenementen te verbeteren. Beide organisaties hebben hun specifieke expertise.

"Door het bundelen van ieders expertise zijn wij in staat om evenementen van klein tot groot te voorzien van kwalitatieve zorg. Zo zorgen wij samen voor minder incidenten op en rond het water." aldus Martijn de Vries, eigenaar van Safetyboat.nl Deze organisatie is op het water actief met reddingsboten, rescue teams en scheepvaartbegeleiding om te zorgen voor veiligheid. Daarnaast bieden zij diverse diensten voor werkzaamheden die op of rond het water plaatsvinden. Zo is het mogelijk om een RIB huren met of zonder schipper.

Witte Kruis evenementenzorg

Witte Kruis is de grootste ambulancedienst- en acute zorgverlener van Nederland en staat voor zeer hoge kwaliteit hulpverlening en EHBO tijdens sportwedstrijden, evenementen en festivals. Witte Kruis Evenementenzorg zet voor haar eerste hulp en medische hulpverlening gespecialiseerde ambulance hulpverleners, artsen en EHBO-ers in die werken volgens de veldnorm Evenementenzorg. Witte Kruis Evenementenzorg is o.a. preferred Medical Supplier van de Knac Nederlandse Autosport Federatie (KNAF) en medical partner van Circuit Zandvoort.Mail de redactie


Instagram