Nieuws Zeer grote brand in flat Veenoord Rotterdam

Zeer grote brand in flat Veenoord Rotterdam

Gepubliceerd op: 12 november 2023

Zondagnacht 12 november rond 4.14 uur is er brand uitgebroken in een flatwoning aan het Veenoord in Rotterdam. Al snel na de eerste melding bleek dat de woning in zijn geheel in brand stond. De bewoner kon het pand gelukkig zelf verlaten, bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit de woning.

De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. Dit was vanwege de brand en de rookontwikkeling die daarmee gepaard ging. De brand zelf was ontstaan op de 7e verdieping van de flat. Bewoners van 9 andere woningen moesten eveneens hun huis verlaten. In totaal hebben vier personen rook ingeademd, twee van hen konden ter plekke worden gecontroleerd. Twee anders slachtoffers, waaronder de bewoner van de brandende woning moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

De bewoners uit de woningen zijn opgevangen in een bus van de RET. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de woningen en het portiek moesten nog geventileerd worden. Ook bleek dat door de brand de stadsverwarming was gaan lekken. Hierdoor liep het water naar de lager gelegen woningen. Hoe groot de schade is door waterlekkage van de verwarming en het bluswater is nog niet bekend. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor de eerste opvang van de getroffen bewoners.Mail de redactie


Instagram