Nieuws Aanhouding na bedreiging brandweerman

Aanhouding na bedreiging brandweerman

Gepubliceerd op: 08 maart 2014

Een 46-jarige man is vrijdagavond rond 22.00 uur aangehouden nadat hij een brandweerman heeft bedreigd. Brandweerlieden waren op de Balbian Versterlaan in Oisterwijk bezig met het blussen van een autobrand. De man wilde daar opnamen van maken en kreeg over de aanwijzing dat hij voor zijn eigen veiligheid achter een lint moest blijven een heftige woordenwisseling met een brandweerman.

De brandweerman heeft bij de politie aangifte gedaan van bedreiging. Hij verklaarde dat zijn bevelvoerder opdracht had gegeven om het gebied rond de brandende auto af te zetten vanwege de mogelijk giftige rook. De brandweerman spande daarom een lint. Kort daarna kwam de verdachte met een camera voorbij het lint staan. De brandweerman vertelde hem dat hij vanwege de veiligheid achter het lint moest blijven. Hierop riep de cameraman dat hij met hem niks te maken had en dat hij anders zijn ogen dicht zou slaan.

De man bleef doorgaan met het uiten van dreigende teksten en probeerde de brandweerman te passeren. Een getuige bevestigde het relaas van de brandweerman. De verdachte werd vervolgens door agenten aangehouden. De verdachte zei kort na zijn aanhouding dat de brandweerman hem had vastgepakt en geduwd en hem had tegengehouden. Er volgt nog een nadere beoordeling van het incident waarbij beslist wordt of er een dossier wordt ingestuurd naar het Openbaar Ministerie.



Mail de redactie


Instagram