Nieuws Agenten opgeleid tot drone-piloot

Agenten opgeleid tot drone-piloot

Gepubliceerd op: 10 januari 2016

De politie is bezig met het opleiden van agenten tot Drone-piloot. Zij mogen de drones echter nog niet inzetten. Wel wil de politie nog dit jaar dat de regelgeving aangepast wordt zodat drones ingezet kunnen worden. De politie ziet toekomst voor de drones bij het zoeken naar mensen, in de gaten houden van grote groepen mensen of om beelden te maken bij misdrijven.

Momenteel worden vijftien agenten opgeleid om met een drone te kunnen vliegen. De politie heeft de drones al bij verschillende oefeningen getest. Bijvoorbeeld bij een grote anti-terreuroefening in Arnhem.

Voor professionele gebruikers van drones zoals politie, brandweer, journalisten en inspectiebedrijven gelden strenge regels. Zij moeten vergunningen en ontheffingen hebben om onbemande toestellen in te zetten. Deze ontheffingen moeten per locatie van te voren worden aangevraagd, wat niet handig is bij een incident. Voor hobbyisten geldt dat niet. Zij mogen echter niet boven gebouwen of mensen vliegen. Professionele drone gebruikers dringen aan op verruiming van de regels. Volgens het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt mogelijk nog dit jaar aan die wens voldaan.



Mail de redactie


Instagram