Nieuws Ambulancepersoneel: "Nieuwe uniform moet beter"

Ambulancepersoneel: "Nieuwe uniform moet beter"

Gepubliceerd op: 27 september 2016

Dit najaar kiest de ambulancesector een nieuw kledingontwerp. Dat zal de huidige kledinglijn vervangen. Uitkomsten van een landelijke enquête die Ambulancezorg Nederland liet uitvoeren blijkt dat de medewerkers op de ambulance zelf vinden dat de kledingstukken veel beter kunnen.

De enquête is uitgevoerd door onderzoeksbureau Newcom Research. Ruim 1.600 ambulancemedewerkers hebben eraan meegewerkt. Zij zijn maar matig te spreken over het huidige uniform. Met name de pasvorm schiet tekort.

Mede daardoor zien de vrouwelijke medewerkers graag dat er voor de pantalon, de soft shell en het poloshirt damesuitvoeringen in het pakket worden opgenomen. Dat pakket zou in elk geval moeten bestaan uit een riem, soft shell, pantalon, t-shirt,  poloshirt en schoenen.

Tevreden over veiligheid

Over de veiligheid van het huidige uniform is men over het algemeen wél tevreden. Desondanks zouden de pulley en het t-shirt op dit aspect verbeterd kunnen worden. Ook de kwaliteit van het gebruikte materiaal (van de pantalon, de pulley, het t-shirt en het poloshirt) en de knie- en elleboogstukken kan omhoog. Bijna de helft van het ambulancepersoneel geeft de voorkeur aan een sluiting met een rits.Mail de redactie


Instagram