Nieuws

Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond kampt met te kort aan verpleegkundigen

Gepubliceerd op: 28 november 2017

De Veiligheidsregio en de Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond zijn naarstig op zoek naar nieuwe collega's. Er staan 25 vacatures open voor verpleegkundig personeel op de ambulance. Het te kort is zo groot dat er op de ambulances inmiddels stickers zitten om nieuw personeel te werven. Ambulancechauffeur Pim Stomps vertelde tegen RTV Rijnmond dat steeds meer ambulanceverpleegkundigen in het ziekenhuis gaan werken vanwege een beter salaris.

Door het te kort aan ambulancepersoneel kunnen niet alle ambulances rijden. Dit lijdt tot langere aanrijtijden voor de beschikbare ambulances. Afgelopen jaar werd hierdoor vaak de aanrijtijd van vijftien minuten voor een spoedrit niet altijd gehaald. Dit komt ook doordat het in het centrum van Rotterdam steeds drukker wordt en het lastig is om een ambulance door het verkeer te manouvreren. 

Niet alleen in Rotterdam speelt het probleem met een te kort aan ambulancepersoneel. De tweede kamer behandeld aanstaande woensdag een commissievergadering over de ambulancezorg in Nederland.Mail de redactie


Instagram