Nieuws

BBC maakt 360-video van Kerstredding Londense brandweer

Gepubliceerd op: 17 december 2016

Londense brandweerlieden redden op Eerste Kerstdag 2012 zes kinderen uit een brandende woning. De BBC heeft van de reddingsactie een meeslepende 360-graden-video gemaakt. Wie de vijf minuten durende film met VR-bril en koptelefoon op bekijkt beleeft de gebeurtenissen intens mee. De brandweermannen geven zelf uitleg.

De kinderen bevonden zich in een slaapkamer op de bovenverdieping. Complicerende factor was dat de moeder bij de telefonische melding aangaf niet te weten welke slaapkamer. Door het vuur en de rook was er geen zicht. Paul Rich vertelt dat hij op de tast op zoek moest naar de kinderen. Hij vond hen alle zes. Ze waren bewusteloos. Rich slaagde erin hen allemaal veilig naar buiten te brengen.

De video is geregisseerd door de bekende regisseur Peter Boyd Maclean. De BBC heeft R&D-teams die experimenteren met nieuwe technieken. De Britse omroep investeert sinds kort speciaal in Virtual Reality-producties. Het bereik groeit nu VR-brillen goedkoper worden en mensen er met Google Cardboard zelf eenvoudig één kunnen maken van hun telefoon. Inmiddels maken YouTube en Facebook het ook mogelijk om 360-video’s af te spelen.



Mail de redactie


Instagram