Nieuws Boek over Dordtse Twittercop verschenen

Boek over Dordtse Twittercop verschenen

Gepubliceerd op: 30 oktober 2015

Het boek Twittercop over hoofdagent Dirk-Jan Grootenboer werd vrijdagmiddag gepresenteerd in Dordrecht. In het boek staan echte verhalen over wat deze "Twittercop" meemaakt tijdens zijn werk en hoe sociale media hierin een belangrijke rol speelt.

Het boek is geschreven door Cathy Groen die op bijzondere wijze in contact kwam met Dirk-Jan. Zij schreef een fictieve roman over een rechercheur die werkte aan het bureau Groenmarkt in Dordrecht. Het contact werd gelegd toen Dirk-Jan een foto op Facebook plaatste met de tekst “Dit is het uitzicht van Rick Benson.” Cathy Groen was verrast: "Rick Benson was de naam van mijn fictieve rechercheur". Zij reageerde op het bericht, Dirk Jan zei “Je schrijft wel over het bureau Groenmarkt, maar heb je het wel eens in het echt gezien?”. Ze kwamen met elkaar in contact waarna al snel het idee voor een boek over een echte politieagent ontstond.


De politiechef ontvangt het eerste exemplaar van het boek

Meerdere werelden

Voor het schrijven van dit boek ging Cathy Groen regelmatig met Dirk-Jan mee op pad. Zij stelt dat Dordrecht uit meerdere werelden bestaat. "Ik heb de visie op mijn stad wel moeten bijstellen. Achter voordeuren, in straten waar ik al 50 jaar doorheen fiets, spelen zich dingen af die je niet snapt als je het niet zelf hebt gezien" aldus Cathy Groen tijdens de boekpresentatie.

De schrijfster was van veel meldingen onder de indruk. "Ik heb gezien hoe Dirk-Jan zijn wapen moest trekken, omdat de bestuurder van een auto ook zijn wapen probeerde te pakken vanonder de autostoel".


Twittercop Dirk-Jan maakt een selfie tijdens de boekpresentatie

Boek

Het boek is een verzameling van blog's, foto's, verhalen en interviews en is te bestellen voor 14,95. Neem contact op met boekhandel: www.libris.nl ISBN: 9789082349726



Mail de redactie


Instagram